Argex Aqua

Water is onlosmakelijk verbonden met ons dagdagelijkse leven. Het beheer ervan verdient dan ook de nodige ruimte én aandacht. Maar hoe onmisbaar water ook is, toch kan het af en toe voor heel wat overlast zorgen. Water heeft door de jarenlange verharding van de ondergrond immers net te wéinig ruimte gekregen. En dat is jammer, want de oplossing lag en ligt immers gewoon voor het grijpen.

Duurzame waterbeheersing dankzij Argex

Een waterbuffer- of infiltratiebekken met Argexkorrels houdt het water vast en vertraagt tegelijk de afvoer. Kiezen voor een waterdoorlatende oplossing met Argex aqua gaat gepaard met een groot aantal mogelijkheden en voordelen. 

Argex Aqua: duurzame waterbeheersing dankzij Argex

Water is onlosmakelijk verbonden met ons dagdagelijkse leven. Het beheer ervan verdient dan ook de nodige ruimte én aandacht. Maar hoe onmisbaar water ook is, toch kan het af en toe voor heel wat overlast zorgen. Water heeft door de jarenlange verharding van de ondergrond immers net te wéinig ruimte gekregen. En dat is jammer, want de oplossing lag en ligt immer gewoon voor het grijpen .

Basisgrondstof voor waterbuffer- en infiltratiebekkens

Waterbuffer- of infiltratiebekken

De ideale basisgrondstof voor waterbuffer- en infiltratiebekkens is een pakket geëxpandeerde kleikorrels, ingepakt in een open of gesloten geotextiel. De open ruimtes in en tussen de korrels zorgen voor een ideale drainage. Bovendien kunnen Argexkorrels met een silowagen worden geblazen over een afstand tot 100m ver. Ideaal dus voor een snelle en makkelijke plaatsing op moeilijk bereikbare en/of berijdbare werven.

Toepassingen van Argex Aqua

Waterbuffer- of infiltratiebekken

Een waterbuffer- of infiltratiebekken met Argexkorrels houdt het water vast en vertraagt tegelijk de afvoer. Kiezen voor een waterdoorlatende oplossing met Argex gaat gepaard met een groot aantal mogelijkheden en voordelen. Binnen onze Aqua toepassing spelen vooral de holle ruimtes: zo is er 45% holle ruimte tussen de korrels én 43 % binnenin de korrel. En daar stopt het niet. Argexkorrels zijn ook economisch voordelig. De snelle verwerking met silowagens, de optimale benutting van de bouwput, de flexibiliteit in vormgeving, de onbeperkte levensduur én de herbruikbaarheid van het product maken van Argex niet alleen een kwalitatieve maar tevens de goedkoopste oplossing voor u als aannemer of bouwheer.

Biologische waterfiltratie -of- zuivering

Niet enkel dure waterfilters, die bovendien nog eens veel energie verbruiken, kunnen het water van je zwemvijver zuiveren. Ook Argexkorrels zijn daar uitermate geschikt voor. Onze kleikorrel is een 100% natuurlijk product én inert, rotvrij en zeer duurzaam. Ideaal voor het biologisch filteren van een zwemvijver of de individuele behandeling van uw afvalwater

Phytoparking

Afvalwater zuiveren onder een parkeerplaats met de Phytoparking. De Phytoparking is een natuurlijke afvalwaterzuivering, gebaseerd op de techniek van beluchte rietvelden. Eén parkeervak (2,50 x 5,00 m) kan het afvalwater van 16 personen behandelen. Overal waar parkeerruimte voorzien is, kan afvalwater onder deze parkeerplaatsen gezuiverd worden. Zo wordt aansluiting op de riolering overbodig. Dit kan via Rietland, waar Argex in wordt gebruikt.
www.rietland.com

Phyto Air

De Phyto air bestaat uit een bekken gevuld met geëxpandeerde kleikorrels (Argex) die bevloeid wordt met afvalwater. Op de bodem van het bekken liggen beluchtingsleidingen die lucht in het afvalwater brengen en zorgen voor vermenging in het systeem. Aan het einde van het bekken wordt het gezuiverde afvalwater opgevangen door een afvoerbuis die uitkomt in een overloopput. Het geheel is van de ondergrond afgedicht door middel van een sterke folie.

De Phyto air is ideaal voor middelgrote projecten zoals woonwijken of groepen woningen, bedrijventerreinen, hotels, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, scholen en bedrijven. Omwille van de grote zuiveringsefficiëntie, kan het Phyto air systeem opgeschaald worden tot meer dan 1000IE.

Voordelen van de Phyto air

 • Zuivert zwart en grijs huishoudelijk afvalwater en diverse soorten bedrijfsafvalwater
 • Lage jaarlijkse kosten vanwege geen slibafvoer, laag energieverbruik en slechts 1 onderhoudsbeurt per jaar
 • Zeer snelle opstart: al na twee weken worden de lozingseisen gehaald
 • Geschikt voor wisselende belasting en pieklozingen

www.rietland.com

Phytocube

phyto-cubeWater is onlosmakelijk verbonden met ons dagdagelijkse leven. Het beheer ervan verdient dan ook de nodige ruimte én aandacht. Maar hoe onmisbaar water ook is, toch kan het af en toe voor heel wat overlast zorgen. Water heeft door de jarenlange verharding van de ondergrond immers net te wéinig ruimte gekregen. En dat is jammer, want de oplossing lag en ligt immer gewoon voor het grijpen.

www.rietland.com

Andere mogelijkheden

Argex denkt graag met u mee. Heeft u een belangrijk project waarin onze kleikorrels een rol kunnen spelen, contacteer ons dan.

Voordelen

 • Uitstekende vochtregeling en bodembeluchting
 • Minimale bodemverdichting
 • Structuurverbetering van substraten
 • Optimaal drainerend vermogen
 • Laaggewicht en hoge stabiliteit
 • Vorstbestendig
 • Flexibele vormgeving
 • Onbeperkte levensduur
 • Milieuvriendelijk

Projecten Argex Aqua