Argex Green

Op plaatsen waar vroeger alleen maar gedroomd kon worden van groene zones, zijn dankzij Argex Green zelfs volwaardige tuinen mogelijk. Argex kan hierin samen met enkele betrouwbare partners terugvallen op een jarenlange ervaring in de sector. Een daktuin zorgt voor het nodige groen op plaatsen waar dit anders niet mogelijk zou zijn. Het verzekert bovendien de thermische isolatie van uw woning of bedrijfsgebouw: dankzij de zorgvuldige opbouw van de daktuin is het in de zomer binnen aangenaam frisser en in de winter gevoelig warmer. Bovendien zorgt het voor de gespreide opvang van uw regenwater.

Argex brengt kleur in een grijze omgeving

Ook wat de akoestische isolatie betreft, biedt de daktuin alleen maar voordelen. Eventueel storende omgevingsgeluiden worden sterk gereduceerd. Argex Green biedt u de keuze tussen een intensieve of extensieve daktuin. De intensieve daktuin valt eigenlijk het best te vergelijken met een klassieke tuin. Er kunnen vaste planten, struiken en zelfs bomen groeien. Anders is het met de extensieve Argex daktuin. Deze wordt gevormd door een dunne substraatlaag waarop vetplanten, mossen en kruiden wonderwel groeien. En als het iets groter mag zijn: Argex Green kan ook gebruikt worden als drainagelaag bij de aanleg van sportvelden.

Argex Green: Argex brengt kleur in een grijze omgeving

Op plaatsen waar vroeger alleen maar gedroomd kon worden van groene zones, zijn dankzij Argex Green zelfs volwaardige tuinen mogelijk. Argex kan hierin samen met enkele betrouwbare partners terugvallen op een jarenlange ervaring in de sector. Een daktuin zorgt voor het nodige groen op plaatsen waar dit anders niet mogelijk zou zijn. Het verzekert bovendien de thermische isolatie van uw woning of bedrijfsgebouw: dankzij de zorgvuldige opbouw van de daktuin is het in de zomer binnen aangenaam frisser en in de winter gevoelig warmer. Bovendien zorgt het voor de gespreide opvang van uw regenwater. Ook wat de akoestische isolatie betreft, biedt de daktuin alleen maar voordelen. Eventueel storende omgevingsgeluiden worden sterk gereduceerd. Argex Green biedt u de keuze tussen een intensieve of extensieve daktuin. De intensieve daktuin valt eigenlijk het best te vergelijken met een klassieke tuin. Er kunnen vaste planten, struiken en zelfs bomen groeien. Anders is het met de extensieve Argex daktuin. Deze wordt gevormd door een dunne substraatlaag waarop vetplanten, mossen en kruiden wonderwel groeien. En als het iets groter mag zijn: Argex Green kan ook gebruikt worden als drainagelaag bij de aanleg van sportvelden.

Argex: licht, draagkrachtig en milieuvriendelijk

AANVULLING BOVEN ONDERGRONDSE STRUCTUREN GROENE ZONES ZOWEL TOEGANKELIJK VOOR VOETGANGERS ALS VOOR VOERTUIGEN DAKTUINEN/TERRASSEN

Aanvulling boven ondergrondse structuren

Voor de doorgang van lichte en zware voertuigen boven ondergrondse structuren.

GROENE ZONES ZOWEL TOEGANKELIJK VOOR VOETGANGERS ALS VOOR VOERTUIGEN

Stabiliseert, draineert en verlicht de weinig dragende ondergronden.

DAKTUINEN/TERRASSEN

De eerste keuze voor de realisatie van daktuinen en dakterrassen. Verlichte drainerende oplossing of oplossing van gemengde substraten.

Toepassingen van Argex Green

Argex Ecolight

Intensieve daktuinen

Intensieve daktuinen zijn het beste te vergelijken met “klassieke” tuinen op de begane grond. Net zoals in de meeste tuinen worden hier vaste planten en struiken, grasperken en soms zelfs bomen geplant. Intensieve daktuinen bieden de ontwerper dan ook quasi onbeperkte mogelijkheden wat betreft profileringen, terrassen, wegen, waterpartijen, e.d.

Extensieve daktuinen

Extensieve daktuinen zijn veeleer groene vlakken die slechts een beperkte beplanting toelaten, zoals vetplanten, mossen en kruiden. Het gaat om daktuinen met een beperkte dikte in opbouw.

Sportvelden

Argex is milieuvriendelijk, bijzonder waterdoorlatend en is het optimale aggregaat voor een perfecte drainagelaag onder sportvelden. De laag Argex beschermt de structuur en de waterbestendige materialen tegen extreme temperatuurswisselingen, zorgt voor een optimaal habitat voor groenvegetatie en biedt een grote water- en luchtreserve voor planten en grassen. Verscheidene lagen Argex, geotextiel en natuurlijke bodembedekking zorgen voor een goede en duurzame groenbedekking.

Voordelen

  • Uitstekende vochtregeling en bodembeluchting
  • Minimale bodemverdichting
  • Structuurverbetering van substraten
  • Optimaal drainerend vermogen
  • Laaggewicht en hoge stabiliteit
  • Vorstbestendig
  • Flexibele vormgeving
  • Onbeperkte levensduur
  • Milieuvriendelijk

Projecten Argex Green